неделя, 19 октомври 2014 г.

AUTUMN!!!!!!!!!!!









Купо: "Я ходи естествено по пътечката."




Я, колко много жълто има по земята и по дърветата!
Я, колко странно реши да бъде времето!
Я, как не съм сигурна дали да облека тениска или яке!
Я, как обича да вали точно когато съм си забравила чадъра!
Я, в Старбъкс са пуснали лате с тиква и подправки!

Всичко това може да значи само едно - есента е тук. Уху.

Въпреки, че не е сред любмите ми сезони (главно,  защото захладнява, а аз мразя да ми е студено), есента има един магичен чар, който не може да и се отрече. Представете си се, сгушили се в любимия пуловер, отворили книжка, с чаша горещ, ароматен чай димяща до вас и дъждец, потупващ по прозореца. Мир и спокойствие. И приятн топлинка в сърцето. (и изведнъж  ви звъннат да излизате)    
Та реших да бъда есенна и да се снимам сред листата. Йей, листа. Листата са есенни.

И те така, с любимата ми Купо решихме да опитаме най-накрая прословитите Pumpkin spice lattes и да ударим една разходка, докато все още времето ни позволява да стоим навън повече от 2 минути без да вадим чадъри и/или ушанки. Колкото и да не личи по снимките, паркчето беше пълно с народ, което е особено забавно ако снимаш тоалет. Повярвайте ми. И все пак беше  хипер забавно.

Ето го и крайният резултат - аутфит, събран изцяло от секъндхенди, с кафе от Старбъкс и снимки и едитване от моето си ми Купо <з (цък тук за блога и)



П.С. Кафето беше яко.

понеделник, 6 октомври 2014 г.

Simple, dollish and a bit messed up.

Почти Хелоуийн е!
Сега, не знам кой колко го празнува, знам, че не е традиционно български празник и осъзнавам, че не е по вкуса на всеки.
Обаче за мен е прекрасно извинение да се намацам със сума ти грим поне една вечер през годината, да се съберем с приятели, да ядем странни сладки неща и да слушаме всички кавъри на This is Halloween в ютуб.

Та, тематично, дойде ми на акъла да скоча и аз на тоя изтъркан влак и да направя няколко туториъла за хората, които още се чудят как да изглеждат. Или просто да ми погледате нуубърския сеир, докато се мъча да опиша по какъв начин точно размазвам сенките на онова място някъде по лицето ми.

Ето и първото в поредицата, на име

 "Счупена кукла звучи сравнително страшно, предполагам???"

Ваажно е пердето на главата ми



 И те така, започвам с новият си любим фон дьо тен на bourjois - healthy mix. Гледам да си направя кожата възможно най-изпипана, понеже куклите по принцип не се славят с пъпки и странни издатини по цялото  лице. Ако имате нужда от коректор - ползвайте, ако имате пудра - минете и с нея един път, та да сте хубаво матовички. Също така си покрих и веждите с фон дьо тена, та да не си личат толкова и да нарисувам нови отгоре  им. Има и опцията да ги замажете със сухо лепило, та да са още  по-невидими, обаче исках тоя """туториъл""" да е възможно най-семпъл, та пропуснах тая част.
След това си взех Brow stylist set-а на Essense и ъгловата двукрайна четка на Catrice, която по принцип е за очна линия, и си нарисувах нови вежди. Дълги, тънки, 20-тарски вежди. Под веждите минах с бял молив за очи на Brooklin, който е на няколко века и отгоре му сложих от най светлия нюанс от Avon-ската ми палитра True Color Eyeshadow Quad в Emerald cut. Да има.




 Резултатът беше нещо такова

Ми серийният убиец ми викат
 Продължаваме с очите.



С белият Brooklin-ски молив нарисувах дебела линия под  окото си, както и по самите мигли и в waterline-а. Много бяло, всичко бяло. После, за да не е толкова оцъклено, го потупах малко с пръсти, да отнема излишъка.
 Със синия молив за очи на Golden rose, номер 307, си намацах целия горен клепач и също го разнесох с пръсти.  Не ме  питайте защо работя с пръсти, по-лесно ми е, особено като боравя с моливи (игнорираме количеството мокри кърпички, които ползвам само за да си чистя ръцете по време на гримиране.)

 След което, с черни течни сенки на Alverde (или очна линия, ползвам сенките, само защото нямам черна такава) тегля една линия под бялото,което сложих преди малко, стремейки се да го направя така, сякаш всъщност имам гигантски очи. Ако имате circle lenses - ползвайте ги, ще допринесат за ефекта. Нарисувайте и миглички, ако имате повече  изкуствени - може направо да си залепите един по-мъничък чифт там.




Трябва да изглеждате почти така, ама малко по-малко умряло.

Derp  

Слагам си изкуствени мигли, в моя случай - Lash mania на Essense - 05 - Loony girl. Имам ги главно, защото бяха на разпродажба и си ходеха с косата ми. Also sparkles.



 Слагам си и руж на някаква световно неизвестна марка от палитрата без капаче,която ми се върти из несесера с гримове от известно време.



След което започвам с тънката страна на четката си за очна линия да рисувам пукнатини, както ми дойдат. Представете си, че порцеланът се напуква по най-драматичния възможен начин и рисувайте както ви душа иска. Можете да добавите  и по-големи дупчици, като ги запълните с черно.

 Връщайки се към ъгловатата страна на четката и черните си сенки, направих малко сянка на едно от "парчетата порцелан", та да изглежда сякаш ще се отчупи и ще падне в кухата ми кукленска глава.

С цялата тая натурия трябва да се получи нещо такова:


 За устните, използвах две червила на Golden Rose - ярко розовото е от новата им колекция Velver matte червила и е  номер 04, а лилавото е номер 119 от серията им 2000 (демек сивата).
Концентрирах червилото върху централната част на устните си, като оставих краищата по без нищо. Добавих и малко гланц(и) на Essense - Glossy lipbalm в Apple pie, което изобщо не препоръчвам, щото е изключително вкусно и човек силно се изкушава да си изяде  червилото. (сериозно доу, тия гланцобалсамчета са яки, buy them all).

 И се получи това:
da муцка is strong  with this one


Et-voilà! Драматични грим снимки!




Надявам се да ви е допаднало, поне на мен ми беше изключително забавно да направя първия си грим уж туториъл. Ако искате още подобни, чувствайте се свободни да коментирате с предложения или идеи как да ги подобря в бъдеще.

P.S.